logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

Kompletno PLM rješenje u tvrtki ELAPHE

Kompletno PLM rješenje u tvrtki ELAPHE

Ljubljanska tvrtka Elaphe d.o.o. razvija i proizvodi električne motore za ugradnju u kotač (tzv. »in wheel«) i svu potrebnu dodatnu elektroniku (inverter, PCU,…). Tvrtka je osnovana 2006. godine i trenutno zapošljava preko 100 ljudi.

Rješenja tvrtke Elaphe namijenjena su svima kojima treba učinkovit i lagani pogonski sustav. Glavni proizvod tvrtke je in-wheel motor, koji zajedno sa u samoj tvrtki razvijen pogonskim sklopom, omogućava potpuno novu dimenziju vožnje.

Snažan vlastiti razvoj sa više od 20 godina tradicije, uz učinkovit proces prototipiranja sa svim ključnim testnim fazama prije puštanja u proizvodnju, spada  u glavne prednosti tvrtke. Elaphe sudjeluje sa većim brojem partnera iz različitih grana industrije.

U svom radu Elaphe se oslanja na rješenja tvrtke Dassault Systemes i prateće usluge tvrtke HT-Eurep, Dassault Systemes zastupnika i partnera za područje Slovenije i Hrvatske. Za proces konstrukcije, analize i NC proizvodnje, Elaphe koristi CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA Abaqus i DELMIA programske alate.

A kada su u Elapheu odlučili odgovoriti izazovima koje donosi porast broja projekata i sve veća kompleksnost proizvoda uvođenjem PLM sustava, izbor je nakon detaljne evaluacije pao na ENOVIA SmarTeam.

Zahtjevi koji su od početka postavljeni pred PLM sustav su osim jednostavnosti za uporabu i fleksibilnosti i prilagodljivosti sustava bili paralelno upravljanje SOLIDWORKS i CATIA CAD podacima te njihovo uključivanje u poslovni sustav tvrtke, odnosno povezivanje sa ERP sustavom GoSoft koji Elaphe koristi.

Koristeći otvorenost CATIA, SOLIDWORKS i posebno ENOVIA SmarTeam paketa, HT-Eurep je tokom implementacije prilagodio svoj GoSoft Konektor potrebama Elaphea automatizirajući pritom  mnogobrojne procese, od sinkronizacije podataka u PLM i ERP sustavima, otvaranja i editiranja GoSoft artikala direktno iz CAD ili PLM aplikacija, izrada sastavnica (BOM – Bill Of Material) i njihovog automatskog ispisivanja u nacrtima, do spremanja 2D i 3D dokumentacije u PDF i STEP formatima u ERP sustav.

O suradnji s tvrtkama Dassault Systemes i HT-Eurep, Mitja Dolenc, voditelj projekta uvođenja PLM sustava u Elapheu, ima samo rijeći pohvale: »Sa Dassault Systemes rješenjima, CATIA, SOLIDWORKS, Abaqus, DELMIA  i ENOVIA SmarTeam, smo izrazito zadovoljni, jer nam donose snažne, učinkovite alate, kakvi nam trebaju u svakodnevnom radu. Kako su naši proizvodi i procesi specifični i vrlo zahtjevni, traže određene prilagodbe i dodatne funkcionalnosti sustava, za koje se možemo osloniti na našeg partnera, tvrtku HT-Eurep, da će nam ih uvijek stručno i u kratkom vremenu osigurati.«