logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

CATIA

CATIA je vodeći svjetski 3D softverski alat za projektiranje i dizajn.

Iako se intenzivno koristi u svim industrijskim granama, CATIA V5 je prije svega poznata i proznata kao standard u automobilskoj i zrakoplovnoj industriji.  Kao osnovni alat koriste je vodeće svjetske tvrtke  kao što su Boeing, Airbus, Volkswagen, BMW, Peugeot, Renault, Citroen, Toyota te mnoge druge. Posljedica toga je da CATIA veliku primjenu nalazi u mreži dobavljača za automobilsku i zrakoplovnu industriju gdje se njenom upotrebom osigurava kvalitetna komunikacija i puna kompatibilnost po svim industrijskim standardima.

Da bi se osigurala puna kompatibilnost, korisnik koji radi u mreži dobavljača automobilske industrije najčešće mora instalirati odgovarajuću verziju, te uz nju i  tzv. Service Pack i Hot-Fix prema standardima i zahtjevima poslovnog partnera. Alati kao što su PDX/VX1 Gateway Exchange ili Q-Checker prema potrebi mogu još dodatno pospješiti kompatibilnost i olakšati razmjenu podataka između dobavljača i kupca.

Glavne karakteristike po kojima je CATIA V5 najpoznatija su izvrsni modeler za rad s površinama i njegova integracija sa solid modelerom, fleksibilna parametrika, rad sa velikim modelima, odnosno kompleksnim dijelovima i velikim sklopovima.

Svi moduli za dizajn, analizu i proizvodnju integrirani su u jedno korisničko sučelje, koje osim što je iznimno jednostavno za učenje i uporabu donosi drugu važna prednost integriranog paketa a to je da nema potrebe za konverzijom podataka između odvojenih aplikacija.

CATIA V5 nudi rješenja za slijedeće napredne primjene:

 • Integirano parametarsko mehaničko modeliranje
 • Integrirano paramersko modeliranje putem mehaničkih površina
 • Rad sa slobodnim, free-style površinama i B-Spline krivuljama za najzahtjevni dizajn,
 • Dizajn i izrada kompozitnih struktura
 • Reverzibilni inženjering i rapid prototyping
 • Izrada alata i kalupa
 • Izrada 3D tolerancija
 • NC proizvodnja i simulacija, od tokarenja do naprednog 5-osnog glodanja
 • Planiranje, programiranje i simulacija robotskih ćelija
 • FEM analiza i simulacija
 • DMU Digital Mock-Up: Kinematika i prostorna analiza, provjera kontakata i kolizije
 • Brodogradnja, HVAC, klimatizacija, izrada cjevovoda, elektrika, metalne konstrukcije
 • Ergonomska analiza

CATIA V5 je dostupna u standardnom i u tzv. PLM Express portfoliu koji mogućnosti osnovnih konfiguracija proširuje ENOVIA PLM sustavom uz pojačane konfiguracije i povoljne cijene.

Na PLM Express konfiguracijama temelje se tri izuzetno snažne CATIA Excellence konfiguracije, koje donose sve napredne alate u jedinstvenim paketima, po još povoljnijoj cijeni. Nešto što su naši korisnici već dugo tražili.

Informacije o svim modulima iz CATIA V5 portfolia možete pronaći ovdje.

CATIA V5 dostupna je i akademskim ustanovama kroz dvije atraktivne konfiguracije: osnovni DIC paket te kompletno rješenje kroz ED2 konfiguraciju .

Skrećemo pažnju i na CATIA Composer, jedinstveni alat za kreiranje animacija, prezentacija, marketinških materijala, interaktivnih sadržaja, napredne dokumentacije, uputa za korištenje i sastavljanje proizvoda, a uz sve to i izuzetno jednostavan i zabavan za upotrebu.

CATIA na 3DEXPERIENCE platformi donosi jedinstveni, prošireni set alata za dizajn bilo kojeg proizvoda, u bilo kojoj industrijskoj grani i disciplini,  u kontekstu njegove primjene.

Kroz velik broj aplikacija i rola za sve tipove industrija, CATIA pomaže dizajnerima i konstrukterima, tvrtkama i krajnjim korisnicima da zamisle i razviju inovativne i atraktivne proizvode.

Osim već tradicionalno kvalitetnih alata za hibridni dizajn putem solida i naprednih površina, konstruiranje kompozitnih dijelova CATIA na 3DEXPERIENCE platformi kroz nekoliko disciplina donosi nove alate za projektiranje kompletnih sustava i napredne mogućnosti vizualizacije.