logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

Inženjering

Uz usluge tehničke podrške i edukacije nudimo i široki raspon usluga inženjeringa vezane uz proizvode iz našeg portfolia.

Svi naši zaposlenici su inženjeri strojarstva i elektrotehnike sa višegodišnjim praktičnim iskustvom u proizvodnji, projektiranju i konstrukciji u mnogobrojnim industrijskim granama: od autombobilske industrije, klasične strojogradnje, preko brodogradnje do zrakoplovne industrije; od projektiranja metalnih konstrukcija, do konstruiranja plastičnih dijelova, proizvoda iz lima i kompozitnih dijelova.

Posebno ističemo naše iskustvo u alatničarstvu, za razne vrste alata i kalupa, od plastičarskih do štanci i alata za savijanje sve do alata za tlačni lijev; od konstrukcije modela do konstrukcije i izrade samih alata na NC strojevima.

MCAD / ECAD MODELIRANJE

Naše usluge 2D crtanja i 3D modeliranja u vodećim MCAD programima kreću se u rasponu od izrade 2D tehničke dokumentacije te projektiranja jednostavnih modela pa sve do modeliranja iznimno kompleksnih modela i sklopova.

Kako bi unaprijedili i ubrzali razvoj i plasiranje proizvoda na tržište, nudimo usluge razvoja napredne metodologije putem parametrizacije modela prema tehnologiji u proizvodnji. Pri tome se postiže velika ušteda i smanjenje reklamacija tokom i nakon proizvodnje.

Isto tako radimo i projektiranje štampanih pločica u vodećim svjetskim ECAD programskim alatima.

IZRADA PROTOTIPOVA / REVERZNI INŽENJERING

Nudimo pomoć pri izradi prototipova ili skeniranju postojećih proizvoda u svrhu reverzibilnog inženjeringa.

Ukoliko imate već gotov 3D scan, možemo vam pomoći u njegovoj obradi i pripremi za daljnju uporabu.

Nudimo i samu izradu manjih Rapid Prototyping modela a u suradnji sa partnerima možemo vam ponuditi i izradu većih “brzih” prototipova te skeniranje fizičkih modela.

USLUGE MEHANIČKIH, TOPLINSKIH i KINEMATSKIH PRORAČUNA

Nudimo usluge izrade proračuna putem FEM (Finite Element Method) analize, dijelova i sklopova prema pojedinim standardima (automobilska industrija, metalne konstrukcije) ili prema korisnikovim testnim ciklusima. Usluge se odnose na linearne ili nelinearne analize, statika ili dinamika, toplinske analize – neovisno o materijalu.

Proračune dijelimo na temelju kompleksnosti, stoga nudimo brze izrade proračuna bez velikog gubitka na preciznosti rezultata (kad je potrebno raditi proračune na dnevnoj bazi), te na najkompleksnije analize u multi-physics okruženju (npr. mehanička opterećenja sa toplinskim u istom koraku). Prilikom izrade proračuna, nudimo i potencijalna rješenja i/ili unaprjeđenja, u skladu sa postojećom proizvodnom tehnologijom klijenata.

Uz usluge FEM analize, nudimo i usluge iz DMU (Digital Mock-Up) domene, poput kinematskih analiza uz koje ćete biti sigurni da u radu neće doći do kolizija te da bi mogli dobiti podatke o akceleraciji i brzinama u svakom trenutku.

NC PROGRAMIRANJE

Uz bogato praktično iskustvo koje naši inženjeri imaju u pripremi i proizvodnji na NC strojevima, nudimo kompletnu uslugu u procesu NC proizvodnje.

Za sve koji se bave NC proizvodnjom nudimo izradu post-procesora, te edukaciju i tehničku podršku za CAM (Computer Aided Manufacturing) programske alate iz našeg portfolia.

Osim toga dajemo i uslugu pripreme i izrade NC programa za sve tipove CNC obradnih strojeva, tokarilica i glodalica.

Na osnovi vašeg modela ili nacrta, naš stručnjak će u suradnji s vama pripremiti model za NC programiranje, definirati kompletan NC proces, od zahvata na stroju, tipova alata, vrste obrada, do parametara obrade kao što su posmak, brzina vrtnje vretena itd.

Po definiranju NC procesa moguća je simulacija obrade te post-procesiranje i izrada ISO-koda odnosno G-koda prema specifikaciji vašeg stroja i upravljačke jedinice, uz mogućnost simulacije odvajana čestica uz eventualnu istovremenu simulaciju kinematike samog stroja.