logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

Abaqus Unified FEA

Abaqus je vodeći svjetski program za FEM analizu i simulaciju

SIMULIA Abaqus je snažno, kompletno i univerzalno FEA rješenje, koje je ujedno i vrlo jednostavno za upotrebu.

Osnovnu struktura programa čini programsko sučelje ABAQUS/CAE, numerički solveri i dodatni tzv. tokeni.

Abaqus/CAE je kompletno aplikacijsko sučelje koji omogućuje definiranje cijelog procesa analize i simulacije, generiranje geometrije, definiranje parametara analize, rubnih uvjeta, kontakata, izradu mreže konačnih elemenata, te pokretanje odgovarajućeg solvera i na kraju vizualizaciju rezultata.

Za različite tipove problem Abaqus nudi tri tipa solvera Abaqus/Standard, Abaqus/Explicit i Abaqus/CFD.

Abaqus Tokeni omogućuju fleksibilnost u radu i upotrebu solvera na većem broju procesorskih jezgri što je posebno važno za rješavanje kompleksnih problema.

Abaqus Unified FEA paket donosi pristup i drugim naprednih alata za simulaciju: fe-Safe za analizu zamora materijala, Tosca za optimizaciju topologije konstrukcije te Isight za automatizaciju procesa.

fe-safe služi za analizu i simulaciju zamora materijala i direktno je povezan sa svim vodećim FEA paketima, Abaqus, ANSYS, Nastran itd.

fe-safe je dio Abaqus Unified FEA Extended paketa, koji omogućava pristup svim tehnologijama proširenog simulacijskog portfolija iz jedne zajedničke baze.

fe-safe je snažan i sveobuhvatan alat, ali ujedno i jednostavan za uporabu, koji se koristi uz druge FEA programske alate da bi se proračunom utvrdilo gdje i kada će se pojaviti pukotine uzrokovane zamorom materijala, da li će se pukotine širiti,
koji su sigurnosni faktori kod radnih naprezanja, te koja je vjerojatnost da konstrukcija izdrži u funkciji uz određeni životni vjek.

Isight je aplikacija za kreiranje fleksibilnih tokova procesa simulacije koji povezuju i ujedinjuju brojne aplikacije, u svrhu optimizacije karakteristika proizvoda ispitivanjem njegovih različitih varijanti.

Osim otvorene okoline koja kroz otvoreno API sučelje omogućuje razvoj pojedinih komponenti, Isight donosi standardne biblioteke komponenti koje između ostalih, uključuju Excel, Word, CATIA V5, Dymola, MATLAB, COM, Text I/O aplikacije, Java i Python Skriptiranje, koje se koriste za građenje toka procesa simulacije.

Isight kroz integraciju različitih CAD, FEA i drugih alata i automatizaciju procesa i mnogobrojnih iteracija simulacije, omogućuje virtualno provođenje velikog broja eksperimenata i na taj način znatno ubrzava proces razvoja proizvoda, omogućuje analizu puno većeg broja različitih alternativnih rješenja, smanjuje mogućnost pogreške u procesu, te na kraju povećava kvalitetu proizvoda.

Isight je dio Abaqus Unified FEA Extended paketa.

Tosca omogućuje brzu i jednostavnu optimizaciju topologije na osnovi FEA i CFD simulacija. Tosca Structure služi za strukturnu optimizaciju, dok Tosca Fluid služi za optimizaciju toka fluida.

Tosca je dio Abaqus Extended Unified FEA paketa, gdje koristi rezultate Abaqus FEA simulacije te Isight za automatizaciju izvođenja ciklusa optimizacije a omogućeno je korištenje i ANSYS i MSC Nastran solvera.

Tosca Structure je snažno rješenje za optimizaciju i dizajn laganih, čvrstih i izdržljivih dijelova i sklopova. Omogućuje skraćenje konstrukcijskog ciklusa i ispitivanje različitih varijanti proizvoda, poboljšanje karakteristika proizvoda, minimizaciju utroška materijala i težine izratka.

Tosca Fluid kroz jednostavno i intuitivno grafičko sučelje, koristeči rezultate standardnih CFD solvera, omogućuje optimizaciju toka fluida i time optimizaciju topologije opreme kroz koju fluid protječe. Omogućuje smanjenje pada tlaka kroz instalciju, balansiranje toka fluida, smanjenje nestabilnosti, vibracija i buke, te time konstrukciju proizvoda boljih karakteristika uz manji utrošak energije.

Akademskim insitucijama nudimo verziju Abaqus Academic, iznimno atraktivne i pristupačne konfiguracije za rad na znanstvenim projektima ili učenje.

Academic Research Suite je po funkcionalnostima full Abaqus licenca no namjenjena isključivo za akademsku, nekomercijalnu upotrebu, znanstvene radove, istraživanja i slično.

Academic Teaching Suite je namjenjen studentima i učenicima da bi im se približio sam program kao i čitav proces FEM analize. Riječ je o cijenom vrlo povoljnoj konfiguraciji, ograničenoj u smislu veličine projekta, odnosno broja čvorova.