logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

DELMIA NC proizvodnja

DELMIA rješenja za digitalnu proizvodnju prije svega donose vrhunska rješenja za CAM (Computed Aided Manufacturing) odnosno programiranje NC strojeva, tokarilica, glodalica i erozimata.

Osnovna karakteristika i velika prednost DELMIA CAM aplikacija za NC proizvodnju je integriranost u kompletno rješenje, bilo u CATIA V5 ili u 3DEXPERIENCE platformu.

U kombinaciji sa vrhunskim CATIA alatima za modeliranje DELMIA alati za proizvodnju predstavljaju idealno CAD/CAM rješenje. To pogotovo vrijedi za proizvodne tvrtke koje rade kao u lancu dobavljača u autoindustriji. CATIA osigurava kompatibilnost sa kupcima i ostalim dobavljačima, a DELMIA omogućava da se ta kompatibilnost proširi i u proizvodni dio.

Odlične karakteristike CATIA površinskog modelera čine ovu kombinaciju posebno atraktivnom za proizvođače alata, prije svega za složene alate za obradu i deformaciju lima i tlačni lijev ali isto tako za proizvođače alata za plastične automobilske i druge dijelove.

Integriranost u jedan sustav s ostalim CAD/CAE/PLM alatima prije svega osigurava rad na jednoj bazi podataka, što znači da nema potrebe za konverzijom datoteka, bilo direktno, bilo preko neutralnih formata kao što su STEP ili IGES. Bez obzira koliko neutralni formati i direktni translatori bili usavršeni, uvijek postoji mogućnost gubitka informacija pri konverziji čime se štedi na vremenu koje bi se utrošilo na prepravke ili doradu modela.

Kvalitetan površinski modeler koii uključuje alate za popravak površina čini CATIA / DELMIA kombinaciju zanimljivom i kao samostalno CAM/CAD radno mjesto jer omogućuje doradu i popravak eventualnih grešaka koje se mogu pojavitii prilikom konverzije te nesmetano NC programiranje na takvim modelima.

Osim toga integriranost u jednu aplikaciju s CAD alatima osigurava asocijativnost CAD modela i NC operacija i NC programa. U slučaju promjena na CAD modelu, do kojih u praksi vrlo često zaista i dolazi, nije potrebno ponovo definirati NC operacije nego samo napraviti update NC procesa.

I na kraju, ali ne manje bitno, upotrebom jedne integrirane aplikacije smanjuje se vrijeme implementacije i učenja a posebice zato što je korisničko sučelje izuzetno intuitivno i maksimalno jednostavno za uporabu. Sve zajedno to doprinosi skraćenju procesa, povećanju kvalitete te uklanjanju mogućnosti pogreške.

DELMIA moduli za tokarenje donose mogućnost programiranja 2-osnih operacija tokarenja, bušenja i glodanja za tokarilice, uz sinkronizaciju operacija za kompleksne obradne centre. Uz jednostavno sučelje i kataloge alate, jednostavno definiranje parametara obrade i geometrije obradaka, programiranje je brzo i precizno, a rezultati se mogu provjeriti uz kvalitentnu vizualizaciju tijeka obrade. Kao rezultat dolazi kod u neutralnom APT formatu ili već postprocesirani ISO G-kod.

DELMIA aplikacije za prizmatično glodanje donose set alata za definiranje 2 i 2 i ½ osnih operacija glodanja na svim vrstama glodalica. Izrada džepova, bočno glodanje, poravnavanje planarnih površina, uz veliki broj različitih ciklusa bušenja samo su neke od operacija kroz koje korisnik može definirati kompletne proizvodne procese.

Osim NC programa za glodalice omogućeno je programiranje i simulacija obrade na žičnim erozimatima, Wire EDM strojevima.

Za 3-osno glodanje DELMIA donosi set alata pomoću kojih NC programer može definirati sve potrebne operacije u procesu, od grube do završne obrade. Put alata može se definirati kroz velik broj tipova operacija kao što su roughing, sweep-roughing, sweeping, z-level, spiral ili pencil milling, face-isoparam, between contours itd. uz velik broj strategija unutar svake operacije.

DELMIA aplikacije sadrže vrhunske algoritme koji osiguravaju brzi proračun i generiranje puta alata i NC programa uz visoku kvalitetu obrađene površine.

Prilikom programiranje omogućena je provjera kolizije između obradnog dijela alata i obradnih površina, ali isto tako i provjera eventualne kolizije između ostalih dijelova alata i stroja, kao što su stezne glave, razne stezne naprave i sama konstrukcija stroja.

Nakon obrada omogućena je analiza stanja nakon obrade vizualna i matematička, te definiranje rework operacije u svrhu otklanjaja ostataka.

Definiranje high-speed tehnologije obrade moguće je za svaku od operacija, a posebni ciklusi namjenjeni su gruboj obradi tvrdih materijala.

Podržano je pozicioniranje alata ili obratka preko rotacije obradnog stola na indeksiranim 5-osnim strojevima.

Uz veliku popularnost CATIA CAD alata u avionskoj industriji, ne čudi da izuzetna kvaliteta DELMIA aplikacija za 5-osno glodanje kakvo se vrlo često koristi upravo u toj grani industrije, ali u posljednje vrijeme sve više i u automilskoj industriji, alatničarstvu, maloj brodogradnji te u drugim industrijskim domenama.

Kao dodatak na alate za 3-osno glodanje, ove aplikacije omoguću izradu glodanjem najkompleksnijih dijelova uz maksimalnu kvalitetu površine.

Omogućena je kontrola kod definicije obradnih površina i krivulja, uz izbjegavanje međusobne i kolizije s ostatkom radne okoline preko kontrole nagiba osi alata.

Od posebne važnosti za izbjegavanje kolizija upravo kod operacija 5-osnog glodanja je provjera i simulacija kinematike kompletnog obradnog stroja i to tijekom programiranja, ali i nakon post procesiranja. Simulacijom procesa na ISO G-kodu posebno kod rada na strojevima sa dvije kontinuirane rotacijske osi otklanja se mogućnost kolizije i potencijalne havarije koje mogu dovesti do velike štete prije svega materijalne ali i do zastoja u proizvodnji.

DELMIA alati za virtualno testiranje proizvodnih procesa omogućuju istovremenu simulaciju i verifikaciju gibanja stroja i odvajanja čestica te na taj način donose veliku sigurnost u kvalitetu programiranih procesa i potencijalno velike uštede.

Uz vrhunske CAM alate našim korisnicima nudimo i vrhunsku podršku za kompletan proces NC proizvodnje: od edukacije i tehničke podrške, do izrade post-procesora za DELMIA i druge CAM aplikacije i većinu poznatih tipova strojeva i upravljačkih jedinica.