logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

Jos Voskuil’s Weblog: Tko je kriv ako stvari krenu u krivom smjeru?

Jos Voskuil’s Weblog: Tko je kriv ako stvari krenu u krivom smjeru?

Jos Voskuil u najnovijem izdanju svog Webloga razmatra što napraviti kako bi implementacija PLM projekta prošla uspješno odnosno koji su razlozi i tko su eventualni krivci ukoliko stvari odu u krivom smjeru.

Ako upravo razmatrate upustiti se u implementaciju PLM sustava, bez panike: Jos kaže kako velika većina takvih projekata ima sretan kraj ali za većinu takvih uspješnih projekata vjerojatno nećete ni čuti. Da se odmah malo pohvalimo, jedan od takvih uspješnih primjera je implementacija kompletnog PLM sustava u ljubljanskoj tvrtki Elaphe.

Jedan od razloga zašto pak jače odjeknu eventualni promašaji je i to što zapravo volimo čitati i uživamo u lošim vjestima. Naravno pogotovo ako se one tiču drugih. Evo, priznajem da i ja ponekad kliknem na vijest o bankrotiranoj zvijezdi nekog nikad čuo serijala iz osamdesetih ili o brazilskom nogometašu čija je karijera krenula nizbrdo.

Koji su razlozi da bi projekt implementacije PLM sustava eventualno krenuo u neželjenom smjeru? Koga se za to uobičajno krivi i zašto i da li smo u pravu kad to činimo?

Što napraviti da bi se izbjegla takva negativna iskustva? Prenosima izvod iz samog zaključka teksta: u većini slučajeva kada su projekti u startu dobro promišljeni i kada je svima jasan njihov opseg i krajnji cilj, te kada su sve strane koje sudjeluju u projektu realne i spremne investirati u njega, takav projekt ima velike šanse za uspješan završetak.

Cijeli tekst pročitajte na Jos Voskuilovom Weblogu Virtual Dutchman.