logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

PicoScope 6.14.1 Beta s dekodiranjem protokola Manchester i DALI

PicoScope 6.14.1 Beta s dekodiranjem protokola Manchester i DALI

Picoscopov serijski dekoder od sada radi i sa Manchester kodiranjem. Taj protokol ima dugu povijest, i još uvijek se često upotrebljava u mrežnim komunikacijskim standardima, kao što su 10BaseT Ethernet i MIL-STD-1553, a koriste ga također RFID i IR-uređaji. U novoj verziji je na raspolaganju također i odvojen dekoder za protokol DALI, s kojim se upravlja kontrolnim uređajima za rasvjetu. Više o novim serijskim protokolima možete pročitati ovdje.

To je po dugom vremenu prva Picotechova beta verzija, tako da ovaj update otklanja i nekoliko grešaka, uključujući i one koje se odnose na neke modele serije PicoScope 4000, i problem koji uzrokuje sporo djelovanje programske opreme kod promjene načina spajanja na malim ekranima.

Fanovima embedded računala Raspberry Pi svidjeti će se nova verzija programa PicoLog6 za OS Raspbian. Pogledajte kako možete mjeriti niske temperature pomoću instrumenta DrDAQ. Više informacija o navedenom i mogo više možete pronaći ovdje.