logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

Izazovi pred zrakoplovnom industrijom u vremenu koje ne zna za kompromise

Izazovi pred zrakoplovnom industrijom u vremenu koje ne zna za kompromise

Kako ostvariti ciljeve, održati kvalitetu, smanjiti troškove i ispoštovati rokove?

Uz velika ulaganja u komercijalnom kao i vojnom sektoru koja donose velik broj narudžbi i novih projekata, raste naravno iz dana u dan i pritisak na proizvođače u zrakoplovnoj industriji i njihove dobavljače.

Nova imena posebno iz ekonomija u naletu kao što su Brazil, Rusija, Indija ili Kina (BRIC) spremna su zamijeniti sve one koji ne mogu pratiti ritam i posustanu.

Kako tvrtke odgovaraju na ove izazove?

Jedan od načina je tzv. Digital Makeover, princip koji unificira različite discipline i između ostalog omogućuje stvaranje jedinstvenog 3D modela koji se može vitualno testirati, simulirati, doraditi pa čak i doživjeti.

Download Infographic

What is The No Compromise Era?

Integrirana simulacija

U Lifecycle Insights analizi vidimo kako je dobar omjer tzv. specijalističke i integrirane simulacije ispravan pristup koji može donijeti optimalne rezultate.

Simulacija svoju primjenu može naći u svim fazama projekta, već od izrade i pripreme ponude, od preliminarnog, konceptualnog dizajna do završne konstrukcije.

Ali i nakon toga, u fazi izrade prototipova i testiranja, alati za simulaciju omogućavaju bolje razumijevanje načina ponašanja konstrukcije i pojave eventualnih problema.

Download Lifecycle Insights Whitepaper

AIRBUS A350 XWB: Prednosti suradnje na jedinstvenoj zajedničkoj digitalnoj platformi

Aplikacije na jedinstvenoj digitalnoj platformi omogućuju kompletnim timovima koji rade na i na najvećim zajedničkim projektima optimizaciju procesa i smanjenje troškova.

U prošlosti, zbog nedostatka komunikacije i razdvojenog vođenja, projekti u vodećem svjetskom proizvođaču putničkih zrakoplova, tvrtki Airbus patili su od nedostatka preglednosti i umnožavanja podataka.

Uvođenjem jedinstvene 3DEXPERIENCE platorme i ENOVIA sustava, svim sudionicima na projektima omogućen je pristup svim potrebnim podacima u realnom vremenu i smanjen je broj konstrukcijskih promjena čime je omogućeno da A350 XWB program teče prema planu.

Osim ENOVIA sustava, Airbus koristi i CATIA aplikacije za konstrukciju strukture zrakoplova, izradu ožičenja i električnih komponenti, cjevnih instalacija i kompozitnih dijelova.

SIMULIA alati za analizu i simulaciju koriste se u Airbusu sve više i za najkompleksnije nelinearne simulacije.

Pročitajte cijeli tekst

Download Airbus Case Study

TAKE OFF WITH REALISTIC SIMULATION!

U brošuri Take Off With Realistic Simulation pogledajte izvatke iz zanimljih znanstvenih radova o primjeni simulacije u zrakoplovnoj industriji te pročitajte kompletne radove:

ABAQUS Explicit za predviđanje oštećenja kompozitnih elemenata pri sudaru s pticama

Analiza čvrstoće karbonskih vlakana u kompozitnim materijalima

ABAQUS XFEM za analizu širenja pukotina u avionskim strukturama

Predviđanje širenja oštećenja u kompozitnim materijalima

Simulacija oštećenja na kompozitnim dijelovima nastalog uslijed udara groma

Download TAKE OFF WITH REALISTIC SIMULATION Whitepaper

Pogledajte i kako druge tvrtke iz zrakoplovne industrije odgovaraju na postavljene izazove.

What is No Compromise Era? Meeting your Quality, Cost and Time Targets.

Bell Helicopter Accelerating Design Collaboration & Innovation with 3DS Solutions and ENOVIA