logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

GEOLUX koristi CST Studio za napredne EM simulacije

GEOLUX koristi CST Studio za napredne EM simulacije

Geolux je visokotehnološka tvrtka koja razvija i proizvodi radarske senzore za primjenu u prometu, sigurnosti i hidrologiji.

Osnovan 2007. godine, Geolux sa sjedištem u Samoboru razvija, projektira i proizvodi elektroničke radarske senzore i opremu za hidrologiju, industrijske i otpadne vode, navodnjavanje, hidroenergetiku, te sigurnosne i prometne primjene.

Geolux linija radarskih senzore i prateće opreme instalirana je na svih pet kontinenata u više od 50 država.

Geolux neprestano istražuje, razvija i inovira, s krajnjim ciljem da postane svjetski lider u industrijskoj radarskoj instrumentaciji i tehnologiji naprednih sigurnosnih radara za nadzor terena u narednim godinama.

“SIMULIA CST Studio Suite omogućuje brzi dizajn radarskog sustava za složeno elektroničko skeniranje s vrlo uskom širinom zraka u radarima vrlo male fizičke dimenzije. “

Tomislav Grubeša, izvršni direktor, Geolux

IZAZOV

Geolux je tražio način kako dizajnirati složene 3D modele njihovih antena za skeniranje i mikrovalnih frontend uređaja za hidrološke i sigurnosne radare vrlo malih dimenzija. Da bi im to uspjelo, morali su optimizirati dizajn PCB ploče, 3D tiskane leće i mehanički dizajn senzora.

RJEŠENJE

Geolux koristi SIMULIA CST Studio Suite zbog njegovih mogućnosti simulacije i parametarske optimizacije koje omogućuju upotrebu širokog raspona projektnih parametara pri projektiranju velikih električnih struktura.

KORIST

Korištenjem elektromagnetskih simulacija i parametarske optimizacije koje donosi SIMULIA CST Studio Suite, Geolux je smanjio potrebno vrijeme razvoja na složenim projektima i poboljšao kvalitetu svojih sofisticiranih radarskih sustava. Uslijed toga je značajno skraćeno trajanje faze ispitivanja stvarnih fizičkih prototipova te vrijeme potrebno za plasiranja gotovih proizvoda na tržište.