logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

Webinar Rad sa brzim signalima u programu Altium Designer 21

Webinar Rad sa brzim signalima u programu Altium Designer 21

Pogledajte video zapis našeg stručnog webinara.

Za sve dodatne informacije molimo da nas kontaktirate.

 

Rad sa brzim signalima u programu Altium Designer 21

28.10.2021.

Proizvodi postaju sve manji, a zahtjevi postaju sve veći. Osim toga na raspolaganje je sve manje vremena za razvoj proizvoda.

Povećavaju se brzine takta, što postavlja manje tolerancije na istovremeni dolazak signala do prijemnika. Primarni izvor problema su vremena porasta i pada signala, jer može doći do refleksija signala na strani prijemnika i kada su tiskani vodovi gusto postavljeni preslušavanje može postati problem.

Postojanje parazitskih elemenata (L i C) tiskane pločice postavlja zahtjev za usklađivanje impedancije tiskanih vodova koji prenose brze signale sa impedancijom izvora i prijemnika. Dakle, projektiranje tiskane pločice igra kritičnu ulogu u integritetu signala. Da bi podržali ove trendove i programi za projektiranje moraju evoluirati.

Altium Designer omogućava postavljenje pravila i vođeno postavljanje tiskanih vodova, kreiranje impedancijskih profila za specifične slojeve i automatsko računanje širine vodova za zadanu strukturu, bez potrebe za ručnim računanjem.

Osim toga, omogućava interaktivno podešavanje dužine sa opcijom prikaza kašnjenja i grafičkim indikatorom stvarne dužine. U obzir uzima brzinu propagacije na različitim slojevima, kao i prolazak signala kroz različite strukture tiskane pločice.

U ovom webinaru vidjet ćete kako je moguće koristiti alate koji omogućavaju uspješni dovršetak proizvoda koji koristi brze signale.