logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890
 

ENOVIA Configuration Management

ENOVIA Configuration Management rješenja za upravljanje varijantama proizvoda, od procesa konstruiranja do proizvodnje

Kako bi mogli ostati konkurentni na suvremenom globalnom tržištu, proizvođači nastoje svoje ionako sve složenije proizvode što više približiti krajnim kupcima. Moderni, tehnološki potkovan i zahtjevni  kupac želi proizvod što prilagođeniji svojim potrebama, željama i zahtjevima.

Osim toga, iako su u pravilu u osnovi slični, proizvodi se gotovo uvijek razlikuju u nijansama, primjerice ovisno o regiji za koju su namijenjeni. Volan na lijevoj ili desnoj strani automobila, napon od 110 ili 220 V i shodno tome različiti tip utičnice samo su neki od svima dobro poznatih primjera.

ENOVIA Configuration Management

Razvoj i upravljanje razvojnim procesima takvih proizvoda namjenjenih različitim tipovima tržišta i krajnjih kupaca neminovno postavlja proizvođače pred nove izazove. Kako razviti i proizvesti potencijalno velik broj varijanti proizvoda, kako držati procese po kontrolom a ne izgubiti se pritom negdje u sve većoj kompleksnosti.

Da bi odgovorile na ove izazove i ostale na tržištu ispred konkurencije, tvrtke prelaze sa tradicionalnog načina proizvodnje, na proizvodnju konfigurabilnih proizvoda sa upravljanjem varijantnim strukturama podataka i to na svim nivoima, od procesa konstrukcije do same proizvodnje.

Varijantna struktura proizvoda

U praksi to znači dizajniranje jednog jedinstvenog proizvoda koji dolazi u više različitih varijanti. Zvuči jednostavno? Može biti, jer ENOVIA Configuration Management na 3DEXPERIENCE platformi upravo to i omogućuje. Korisnici mogu definirati i upravljati konfiguriranim strukturama podataka i raditi, odnosno konstruirati i obavljati sve druge zadatke u procesu, u takvom konfiguriranom kontekstu.

Omogućena je strukturna i grafička navigacija kroz varijantne strukture proizvoda, analiza i validacija pojedinih varijanti, te generiranje odgovarajućih sinkroniziranih BOM (Bill Of Material) sastavnica.

Sinkronizacija različitih CAD konfiguracija i varijantnih E-BOM (Engineering Bill Of Material) sastavnica osigurava i optimalnu upotrebu standardnih i drugih dijelova, smanjuje troškove, osigurava tečnost proizvodnje i olakšava upravljanje skladištem i procesima nabave.

Izbor konfiguracije iz padajućeg izbornika

Glavne karakteristike ENOVIA 3DEXPERIENCE Configuration Management rješenja:

  • Pomaže tvrtkama koje proizvode konfigurabilne, varijantne proizvode upravljati jedinstvenim procesom konstruiranja i generiranja i upravljanja BOM sastavnicama koje sadrže sve varijante proizvoda.
  • Omogućuje konstrukterima kreirati različite varijante proizvoda, raditi u varijantnom kontekstu te analizirati i vrednovati različite varijacije i opcije proizvoda.
  • Prenosi sve informacije o varijantama proizvoda i njihovim strukturama iz 3D u sinkroniziranu i konfiguriranu BOM sastavnicu.
  • Omogućuje analizu varijanti i struktura varijanti proizvoda i njihov utjecaj na krajnji proizvod i njegove karakteristike, cijenu, dobavljivost i slično.